Dikkat: Binance, Visa Banka Kartı Hizmetlerini Sonlandırıyor!

Mastercard, Eylül ayında Latin Amerika ve Bahreyn’de Binance ile olan ortaklığını sona erdirdi. Muhtemelen bu kararında düzenleyici ortam etkili oldu. Kripto para borsasının 20 Ekim’de yaptığı duyuruya göre, Binance Visa banka kartı hizmetlerini 20 Aralık’ta Avrupa Ekonomik Alanı’nda (EEA) durduracak. Bu arada, Binance hesapları bundan etkilenmeyecek.

Binance, Visa banka kartı hizmetini sona erdiriyor!

Açıklamaya göre, Binance kartını veren Finansinės paslaugos “Contis Financial Services” kartı vermeyi durduracak. Binance, bu gelişmeyi müşterilerine online olarak gönderdiği bir mektupla açıkladı. Contis, 30 Avrupa ülkesinde faaliyet gösteren Alman hizmet olarak bankacılık platformu Solaris Group’a ait Litvanyalı bir elektronik para kurumu ve döviz bozdurma operatörü.

Binance Visa banka kartı, kullanıcıların borsa hesaplarındaki kriptoyu yerel para birimlerine dönüştürüyor. Böylece mağazalarda ve online alışverişlerde ödeme yapmak için kripto kullanmalarına olanak tanıyor. EEA, 27 Avrupa Birliği üye ülkesinin tamamını ve İzlanda, Lihtenştayn ve Norveç’i kapsıyor.

Borsa yetkilisi : Kullanıcılarımızın küçük bir kısmını etkileyecek

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Binance, Visa banka kartını Eylül 2020’de EEA’da tanıttı. O dönemde Binance’ın planlarında kartları Rusya’da ve potansiyel olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde de tanıtmak vardı. Bir borsa sözcüsü konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Dünyanın dört bir yanından borsa kullanıcıları, kripto varlıklarla günlük ödemeler yapmak için (Binance Visa banka kartı) Kartını kullanmaktan keyif almış olsa da, kullanıcılarımızın yalnızca yaklaşık %1’i bu değişiklikten etkileniyor.

Düzenleyici baskı ortamında Binance zor günler geçiriyor

Binance’ın Visa hizmetini kapatması, borsa için bir dizi aksilikten sonuncusu oldu. Binance Visa kart hizmetlerinin sona ermesi, ödeme işlemcisi Paysafe’in borsayı bırakmasının ardından bir aydır kullanılamayan euro para yatırma ve çekme işlemlerinin borsada yeniden başlatılmasından bir gün sonra duyuruldu. Kripto borsası, Birleşik Krallık’ta üçüncü taraf hizmet sağlayıcısını kaybetti. Bu nedenle hala yeni kullanıcı kabul etmiyor.

Bir diğer tarafta Binance.US Haziran ayında ABD doları cinsinden para yatırma işlemlerini askıya aldı. Ayrıca, para çekme işlemlerini de askıya alacağı konusunda da uyarı yaptı. ABD’li kullanıcıların borsada Tether satın almalarını sağlamak için MoonPay ile ortaklık kurdu. Bu hafta başında, ABD’li müşterilerin itibari paraları stablecoin’e dönüştürerek hesaplarından dolar çekebileceklerini duyurdu. Mastercard Eylül ayında Arjantin, Brezilya, Kolombiya ve Bahreyn’de borsa ile olan ortaklığını sona erdirmişti. O dönemde, ayrılık için motivasyon olarak düzenleyici incelemeyi gösterdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bakırköy escort