HAVLUYLA bir bel nasıl şekillendirilir: 5 dakikalık Japon ritüeli, vücudunuzu ve duruşunuzu dönüştürmeyi vaat ediyor

Belinizi küçültmeye yönelik bir Japon yöntemi interneti kasıp kavurdu

Egzersiz, günde beş dakika boyunca rulo halindeki bir havlunun üzerine sırt üstü uzanmayı içerir.

Yöntem, Japon doktor Toshiki Fukutsudzi tarafından kötü duruş için geliştirildi. Yöntemin sırt ağrılarını azaltabileceğini, çekirdeği güçlendirebileceğini ve beli küçültebileceğini iddia etti.

Yaklaşık 10 yıl önce doktor Fukutsuji, figürü şekillendirmeye ve sarkık göbekten kurtulmaya yardımcı olan, iskeleti doğal konumuna döndüren basit ama etkili bir teknik geliştirdi.

Nasıl uygulanır ve kilo verilir?
Bunu yapmak için, günde sadece 5 dakika harcamanız ve hatta hareket etmemeniz, uzanmanız gerekir, ancak yakında vücudun hatları daha iyiye doğru değişecek: bel daha ince olacak, sırt daha düz olacak. Yöntem ilk yayınlandığında Japon doktorun kitabı 6 milyondan fazla satmıştı. Ancak teknolojinin tüm özü birkaç satırda anlatılabilir.

Bu yöntemin işe yaraması için birkaç temel kuralı anlamanız gerekir:
Bir havlu alın ve en az 40 cm uzunluğunda ve kamyondan 7-10 cm uzakta sıkı bir rulo halinde yuvarlayın. Çözülmesini önlemek için bandajlamanızı öneririz.
Yatay, sert bir yüzeye oturun: Bu bir kanepe, masaj masası veya fitness minderli bir zemin olabilir. Silindiri arkanıza yerleştirin.
Desteğin vücudunuzun tam karşısında belinizin (göbek) altında konumlandırılmasını sağlayacak şekilde kendinizi yavaşça sırtınıza indirin. Bu çok önemli bir konu.

Bacaklarınızı omuz genişliğinde açın ve ardından ayaklarınızı bir araya getirin (ayak başparmakları birbirine değmeli), topuklar 20-25 cm aralıklı olmalıdır.
Kıvrımlı düz kollarınızı arkanıza, avuçlarınız aşağıya bakacak şekilde, küçük parmaklarınız birbirine değecek şekilde yerleştirin.
Bu pozisyonda sadece 5 dakika geçirmeniz yeterli. Egzersiz sırasında eklemler ve kemikler hareket edebileceğinden dikkatli bir şekilde ayağa kalkın.

Bir destek sırtınız için ne yapar?

Her şey doğru yapılırsa iskeletin nasıl doğal pozisyonunu aldığını ve düzeldiğini hissedeceksiniz. Yavaş yavaş karın devreye girecek ve iç organlar onlar için en uygun yere yerleştirilecektir.

Eğer 5 dakikaya dayanmakta zorlanıyorsanız 2-3 dakika ile başlayıp yavaş yavaş süreyi artırabilirsiniz. Bu tür günlük egzersizlerden sadece bir ay sonra ilk sonuçları fark edeceksiniz. Bu, omurgayı güçlendirme egzersizlerine mükemmel bir alternatiftir.

Fukutsuji yöntemi: kontrendikasyonlar
Her teknik gibi bu tekniğin de kontrendikasyonları vardır. Bu nedenle kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Ana kontrendikasyonlar: skolyoz, kalça eklemi sorunları, osteokondroz kötüleşebilir.

Bu istatistiksel egzersizin eklemleri ve kasları gerdiğini, dolayısıyla ilk başta rahatsızlık ve ağrı hissedeceğinizi anlamak önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x